sobota, 27 sierpnia 2016

Lemoniada arbuzowa

Skoro nadciąga fala upałów to warto zaopatrzyć się w dużą ilość owoców i napojów. Ja postanowiłam połączyć napój z owocami i powstała lemoniada arbuzowa, która idealnie gasi pragnienie. 


Do przygotowania dzbanka lemoniady potrzebujemy:
1/4 arbuza
1/2 cytryny
1/4 limonki2 łyżki cukru brązowego
2 szklanki wody gazowanej
opcjonalnie kilka listków mięty



Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Dodajemy sok z cytryny i limonki oraz cukier i całość blendujemy. Do mikstury dolewamy schłodzoną wodę mineralną i wrzucamy listki mięty. Jeśli jest bardzo gorąco możemy dodać jeszcze kilka kostek lodu. Wlewamy napój do wysokiej szklanki, kładziemy się w hamaku i możemy zacząć rozkoszować się smakiem lata.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz