poniedziałek, 16 marca 2020

Pasta z suszonych pomidorów

Nie jestem fanką gotowych past kanapkowych kupowanych w sklepach. Przecież, nigdy nie wiem co tam zostało zmielone. Za to bardzo lubię smak suszonych pomidorów i postanowiłam wykorzystać je do zrobienia domowej pasty kanapkowej. Kolejny przepis z serii wrzuć do pojemnika i zblenduj 😉 Co ja bym zrobiła bez tego cudownego sprzętu w kuchni?! 😊


Potrzebujemy:
2 łyżki obranych migdałów - u mnie płatki
2 łyżki nerkowców
10 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
15 suszonych pomidorów
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
Szczypta pieprzu i soli
Garść świeżej bazylii

Migdały i orzechy podprażamy na suchej patelni uważając by ich nie przypalić, bo zrobią się gorzkie. Przekładamy je do wysokiego pojemnika lub miksera kielichowego. Dokładamy pozostałe składniki i blędujemy na gładką masę. Mamy gotową pastę do kanapek. Świetnie smakuje z zielonym ogórkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz