Odkrywam kolejne smaki i tym razem wybrałam kuchnię Bliskiego Wschodu. Danie proste i smaczne. Idealne na weekendowe śniadanie.
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła
2 jajka
sól, pieprz
bazylia
Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki, ale nie za małe. Na patelni rozgrzewamy i wkładamy masło oraz pokrojony na drobno czosnek i chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy to i pozwalamy przez 5 minut odparować pomidorom już nie mieszając ich. Do pomidorów wbijamy jajka, solimy i przykrywamy. Nie mieszamy! Po 3 minutach jajka powinny mieć ścięte białko, a żółtko powinno zostać płynne. Posypujemy listkami bazylii i gotowe.
Podajemy z bagietką :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz