3 banany
0,5 litra oleju rzepakowego
1. panierka
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
2. panierka
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki kokosowej
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli
3. panierka
1 szklanka wiórek kokosowych
0,5 litra oleju rzepakowego
1. panierka
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
2. panierka
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki kokosowej
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
szczypta soli
3. panierka
1 szklanka wiórek kokosowych
1. panierka: mąkę pszenną i kokosową mieszamy w miseczce.
2. panierka: składniki na drugą panierkę mieszamy w drugiej misce tak, aby nie było grudek.
3. panierka: wiórki wsypujemy do trzeciej miseczki.
Banany obieramy i kroimy na 3 części, a następnie każdą część wzdłuż na pół. W rondelki rozgrzewamy olej. Każdą cząstkę banana obtaczamy kolejno w panierce 1->2->3. Banany wkładamy ostrożnie do rozgrzanego oleju i smażymy do momentu, aż otrzymamy złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem karmelowo-kokosowym i listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz