Na sklepowych półkach możemy znaleźć wiele rodzajów chleba, ale takiego jak ten jeszcze nie jadłam. Jest to połączenie ulubionych ziaren z jogurtem i płatkami owsianymi. Ten chleb jest prosty w przygotowaniu i chyba nie może się nie udać. Przygotuj keksówkę i bierzemy się do pracy, zajmie to tylko 3 minuty.
Na sklepowych półkach możemy znaleźć wiele rodzajów chleba, ale takiego jak ten jeszcze nie jadłam. Jest to połączenie ulubionych ziaren z jogurtem i płatkami owsianymi. Ten chleb jest prosty w przygotowaniu i chyba nie może się nie udać. Przygotuj keksówkę i bierzemy się do pracy, zajmie to tylko 3 minuty.
300 g płatków owsianych górskich
500 g jogurtu naturalnego
1 szklanka ulubionych ziaren - siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, chia
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki soli
500 g jogurtu naturalnego
1 szklanka ulubionych ziaren - siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, chia
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki soli
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia. Masę przekładamy do keksówki i dociskamy aby wypełniła ją dokładnie. Piekarnik nastawiamy na opcję pieczenia góra-dół na 170°C i pieczemy chleb 50 minut. Po wyłączeniu piekarnika chlebek powinien trochę ostygnąć, a następnie wyjmujemy go z keksówki na kratkę, żeby wystygł do końca. Smakuje wspaniale :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz